Україна

Всеукраїнська Рада церков підтримала заборону РПЦ в Україні


Всеукраїнська Рада церков підтримала заборону РПЦ в Україні

Головною загрозою для релігійної свободи в Україні є російська агресія, внаслідок якої загинули десятки священників, зруйновано сотні храмів і молитовних будинків, йдеться у заяві організації.

Представники Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) підтримали законопроєкт про заборону релігійних організацій, які повʼязані з Росією. Про це у суботу, 17 серпня, йдеться в оприлюдненій заяві.

Зокрема, Рада церков засудила діяльність російської православної церкви та московського патріархату, які “виправдовують погроми та обмеження релігійної свободи, катування й убивства священників та пасторів і цинічно попирають Господні установлення та елементарні норми загальнолюдської моралі”.

“Ми підтримуємо законодавчу ініціативу президента України щодо унеможливлення діяльності таких організацій в нашій країні, яка має також широку політичну і суспільну підтримку”, – йдеться у заяві.

Відомо, що Зеленський ще ввечері 16 серпня підтвердив, що ВРЦіРО підтримала законопроєкт про заборону УПЦ МП в Україні.

Предстоятель Православної церкви України (ПЦУ) митрополит Епіфаній закликав предстоятеля УПЦ Московського патріархату митрополита Онуфрія відновити діалог щодо єдності православної церкви на території України.

Раніше повідомлялося, що затримано священника УПЦ МП, який готував удар по військових ешелонах. Затримано двох агентів воєнної розвідки РФ, але головним фігурантом виявився громадянин Росії, настоятель одного із харківських храмів УПЦ МП.

Україна в рамках обміну полоненими передала Росії двох зрадників з УПЦ МП

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seventeen + 9 =

Back to top button