Україна

ВРП припинила відставку двох суддів через прийняття громадянства РФ


ВРП припинила відставку двох суддів через прийняття громадянства РФ

Від Служби безпеки України отримано лист щодо наявності подвійного, множинного громадянства у суддів України у відставці Наталії Купавської і Тамари Міщенко.

Вища рада правосуддя (ВРП) припинила відставку суддів Тамари Міщенко та Наталії Купавської у зв’язку з набуттям ними громадянства Російської Федерації. Рішення прийнято на засіданні ВРП 18 січня, передає Укрінформ.

За словами члена ВРП Ольги Попікової, від Служби безпеки України отримано лист щодо наявності подвійного, множинного громадянства у суддів України у відставці Наталії Купавської і Тамари Міщенко.

“Встановлено додаткову інформацію щодо призначення Купавської Наталії Михайлівни та Міщенко Тамари Михайлівни суддями так званого Запорізького обласного суду Російської Федерації, і вказану інформацію розміщено на офіційному сайті президента Російської Федерацїі”, – зазначила Попікова.

Вона додала, що ці особи були звільнені у відставку з посад суддів Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області рішенням ВРП від 14 вересня 2021 року.

За рішення припинити відставку судді Тамари Міщенко у зв’язку з набуттям нею громадянства іншої держави проголосували 16 із 16 присутніх членів ВРП.

Як заявив голова ВРП Григорій Усик, копію цього рішення надіслати до Пенсійного фонду України.

Аналогічне рішення члени ВРП ухвалили і щодо Наталії Купавської.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя (ВРП) на засіданні 15 грудня тимчасово відсторонила від здійснення правосуддя двох суддів Київського апеляційного суду, Віктора Глиняного та Юрія Сливу, підозрюваних в корупції.

Раніше правоохоронці викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду, які вимагали хабар у 35 000 доларів за ухвалення “потрібного” рішення.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button