Україна

Воєнне вторгнення РФ – що українцям робити у разі НС – 1News


Фото з відкритих джерел

Зокрема громадянам радять бути зібраними та не піддаватися паніці

Українцям назвали інструкції про те, що варто та не варто робити в надзвичайній ситуації або в зоні бойових дій. Вони були оприлюднені у Telegram Служби безпеки України.

Як зазначається, громадяни мають зберігати спокій та концентрацію уваги. Від цього залежить, наскільки вправно і швидко вони зможуть впоратися з кризою і мінімізувати її наслідки.

При цьому в кризових умовах проти людей діятимуть численні фактори, зокрема емоції.

“Пам’ятайте: в критичний момент необхідно бути зібраними і сфокусованими, не реагувати на можливі провокації”, – йдеться в повідомленні.

Однак, українцям в жодному разі не варто:

  • наближатися до вікон, якщо чутно постріли;
  • спостерігати за ходом бойових дій, стояти чи перебігати під обстрілом;
  • сперечатися з озброєними людьми, фотографувати і робити записи у їх присутності;
  • демонструвати зброю або предмети схожі на неї;
  • підбирати покинуту зброю та боєприпаси;
  • торкатися вибухонебезпечних та підозрілих предметів, намагатися розібрати їх чи перенести в інше місце – натомість треба негайно повідомити про їхнє розташування територіальним органам ДСНС та Національній поліції та за телефоном “101” і “102”;
  • носити армійську форму або камуфльований одяг – краще, вдягнути одяг темних кольорів, що не привертає уваги, і уникати будь-яких символів, адже вони можуть викликати неадекватну реакцію.
1News за темою: Україна призупинила атаки РФ, діє оперативна пауза, – Зеленський

Нагадаємо, що раніше Міністерство соціальної політики України разом з Національною соціальною сервісною службою та Пенсійним фондом створили координаційний штаб для забезпечення стійкості та безперебійної роботи соціального захисту в умовах воєнного стану на тлі військового вторгнення Росії.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button