Україна

Ворог атакував підстанції у двох областях України


Ворог атакував підстанції у двох областях України

На території високовольтних підстанцій виникло займання. В обох випадках обійшлося без постраждалих.

Російські загарбники в ніч на вівторок атакували високовольтні підстанції у Полтавській і Львівській областях. Про це повідомило Міненерго 9 квітня.

Так, на території високовольтної підстанції у Полтавській області виникло займання. Його ліквідували сили ДСНС. Там пошкоджено обладнання. Також займання сталося на підстанції у Львівській області, де ще триває огляд та уточнення наслідків. В обох випадках обійшлося без постраждалих.

Крім того, через бойові дії в Дніпропетровській області одночасно відключилися дві високовольтні повітряні лінії, при цьому було знеструмлено промисловий об’єкт, але споживачі заживлені.

Разом з тим мережеві обмеження і відключення діють лише у Харківській області. Вчора в об’єднаній енергосистемі України виникав профіцит. Надлишки електроенергії постачались до Польщі сумарною величиною 699 МВт·год.

Також через сонячну погоду та відповідно активний виробіток електроенергії СЕС оператор системи передачі обмежував виробництво електроенергії з ВДЕ сумарною величиною 8531 МВт·год. 

При цьому у пікові вечірні години споживання протягом двох годин на запит оператора системи передачі відбувалось екстрене постачання електроенергії з Польщі, Румунії та Словаччини. Сумарно 800 МВт·год.

Раніше повідомлялося, що вночі уламки збитих на Львівщині “шахедів” пошкодили об′єкт критичної інфраструктури, після чого зайнялася пожежа.

Як відомо, сьогодні вночі росіяни направили 20 ударних дронів на територію України. Всі вони були збиті.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button