Україна

Ворог активізувався біля Сіверська – Генштаб


Ворог активізувався біля Сіверська - Генштаб

ЗСУ відбили дев’ять атак в районах населених пунктів Білогорівка, Спірне, Верхньокам’янське, Виїмка та Роздолівка.

На фронті від початку доби відбулося 92 бойові зіткнення. Російська армія активізувалася на Сіверському напрямку, повідомив Генштаб ЗСУ у середу, 10 липня.

Так, на Харківському напрямку ворог тричі безуспішно атакував оборонні рубежі наших підрозділів поблизу Вовчанська та Глибокого.

На Куп’янському напрямку росіяни також намагалися тричі штурмувати позиції ЗСУ неподалік Берестового.

На Лиманському напрямку за день ворожа армія здійснила 10 атак поблизу Макіївки, Греківки та Невського. Сім боєзіткнень завершилися без успіху для противника, ще три – тривають. Ситуація контрольована.

Ворог активізувався на Сіверському напрямку в районах населених пунктів Білогорівка, Спірне, Верхньокам’янське, Виїмка та Роздолівка. ЗСУ відбили дев’ять атак загарбників, ще дві – тривають.

На Краматорському напрямку росіяни здійснили чотири штурми позицій поблизу Григорівки, Іванівського та Часового Яру. Два бої завершено, ще два – тривають.

На Торецькому напрямку відбулося 15 ворожих атак у районі Північного, Торецька та Нью-Йорка. Сили оборони відбили 14 штурмів, ще один продовжується.

На Покровському напрямку росіяни здійснили найбільшу кількість штурмів у районах населених пунктів Воздвиженка, Новоолександрівка, Калинове, Євгенівка, Новоселівка Перша, Карлівка, Прогрес та Юр’ївка. Сили оборони стримують натиск та відбили 19 ворожих атак, 12 боїв ще тривають.

Також тривають два бої на Курахівському напрямку, поблизу Невельського та Красногорівки. Раніше чотири ворожі атаки наші захисники відбили у районі Дальнього, Костянтинівки та Парасковіївки.

На Времівському напрямку ЗСУ відбили три штурми росіян неподалік Урожайного та Макарівки. На даний момент триває бій у районі Водяного.

На Гуляйпільському напрямку загарбники зазнали невдачі поблизу населеного пункту Гуляйполе.

На Оріхівському напрямку російські загарбники двічі атакували позиції ЗСУ. Одна атака була безуспішною у районі Роботиного, ще одна – продовжується неподалік Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку відбито дві ворожі атаки в районі Кринок. Втрат позицій не допущено.

Нагадаємо, за добу 9 липня на фронті ліквідували 1100 російських загарбників. Загальні втрати країни-агресора Росії наближаються до 560 тисяч осіб.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × 3 =

Back to top button