Україна

Vodafone купує телекомунікаційну компанію Ахметова

Антимонопольний комітет санкціонував таку угоду

Антимонопольний комітет (АМКУ) дозволив ПрАТ «ВФ Україна» (Vodafone) придбати контрольний пакет акцій ПрАТ «Фарлеп-Інвест» (Vega Telecom).

Про це повідомляє 1NEWS.

«Сукупні частки учасників концентрації на задіяних регіональних ринках не перевищують 11%. На всіх задіяних у концентрації товарних ринках, окрім ринку послуг термінації голосового трафіку, існує велика кількість суб’єктів господарювання, що є конкурентами учасників концентрації та пропонують споживачам аналогічні послуги», – зауважили в АМКУ.

Крім того, продавцем компанії «Фарлеп-Інвест» є група SCM, до складу якої входить ПАТ «Укртелеком». Тому відносини контролю між ПрАТ «Фарлеп-Інвест» і ПАТ «Укртелеком» після здійснення концентрації буде припинено.

Зазначається, що «ВФ Україна» не зможе автоматично об’єднати свої частоти з «Фарлеп-Інвест» та використовувати їх, зокрема, для впровадження технології LTE/4G.

Використання частот ПрАТ «Фарлеп-Інвест» для впровадження технології LTE/4G вимагає переоформлення відповідних радіочастотних ліцензій, значних капіталовкладень та будівництва нової радіомережі.
Джерело: АМКУ
Back to top button