Україна

Віцеспікер Ради про мобілізацію нардепів: Від нас толку не буде


Віцеспікер Ради про мобілізацію нардепів: Від нас толку не буде

В мобілізації нардепів буде зацікавлена тільки РФ, оскільки тоді Рада “не зможе працювати”, переконаний Корнієнко.


З депутатів на фронті “не буде толку”, вони потрібні для того, щоб ухвалювати закони. Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив перший віцеспікер Верховної Ради Олександр Корнієнко.
 
За його словами, в мобілізації нардепів буде зацікавлена Росія, оскільки в такому випадку парламент “не зможе працювати”. 
 
“Так Кім (Віталій Кім, глава Миколаївської ОВА – ред.) же сказав вчора – який з нас толк? … Є відповідь така нудна законодавчо-конституційна – більше нікому буде тоді голосувати й приймати закони, бюджет, зокрема. І це точно заважатиме перемозі, функціонуванню держави”, – сказав Корнієнко.
 
Крім того, наводячи ще один аргумент проти мобілізації депутатів, перший віцеспікер Ради зазначив, що відправляти законодавців на фронт “дорого”.
 
“Зараз депутат отримує на руки близько 80 000 гривень, а буде отримувати понад 100 000 гривень, якщо буде воювати”, – додав Корнієнко.

Нагадаємо, раніше головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний прокоментував плани щодо мобілізації 500 тисяч осіб до лав армії. За його словами, військове командування не робило жодного запиту з конкретними цифри.

25 грудня Кабінет міністрів зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт, який передбачає внесення змін до процесів мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button