Події

​​Народному депутату України повідомлено про підозру у державній зраді Генера…

​​Народному депутату України повідомлено про підозру у державній зраді

???? Генеральним прокурором складено повідомлення про підозру народному депутату України за фактами вчинення державної зради та нанесення умисного легкого тілесного ушкодження (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 125 КК України).

???? За даними слідства, народний депутат України IX скликання від наразі забороненої партії ОПЗЖ здійснював допомогу РФ та її представникам у проведенні підривної діяльності проти України.

???? Він поширював висловлювання, спрямовані на створення в суспільстві проросійських настроїв. Визнавав правомірними і виправдовував створення на території України самопроголошених так званих «ЛНР/ДНР».

???? Такі дії народного депутата України вчинені на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості України, її державній, економічній та інформаційній безпеці.

???? Також народний обранець підозрюється у тому, що він заподіяв умисне легке тілесне ушкодження активісту.

???? Слідством встановлено, що напередодні широкомасштабного вторгнення держави-агресора підозрюваний покинув територію України та на цей час перебуває в РФ.

???? Прокурорами Офісу Генерального прокурора вживаються заходи до повідомлення народному депутату України про підозру у порядку, визначеному діючим законодавством, обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, арешту майна.

???? Наразі тривають обшуки за місцем проживання народного депутата України, його родичів та помічників.

???? Досудове розслідування – ГСУ ДБР, оперативний супровід – СБУ.

Більше

Back to top button