Україна

Віталій Ярема привіз кращих кардіологів для обстеження дітей Київщини

29 листопада фахівцями Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М. М. Амосова було безкоштовно обстежено більше 40 дітей Переяславщини з вадами серця, пише «Моя Київщина».

Віталій Ярема

Як зазначається, даний захід відбувся у Центральній районній лікарні Переяслав-Хмельницького району.

Лікарі-кардіологи з провідного профільного лікувального Інституту України приїхали для уточнення діагнозів та надання рекомендацій для подальшого лікування.

Для проведення заходу директор Інституту Амосова, Василь Лазоришинець надав спеціальне діагностичне обладнання та направив найкращих фахівців відділення дитячої кардіології.

Видання пише, що приїзд спеціалістів-кардіологів був ініційований заступником голови Київської організації партії «БПП-Солідарність», колишнім Генеральним прокурором Віталієм Яремою.

«Проводячи зустрічі з жителями Згурівського району, я дізнався про проблему одної багатодітної родини – страшний діагноз хвороби серця їхнього сина. Вирішив допомогти їм пройти лікування в Інституті Амосова у Києві. Але після ґрунтовного обстеження, діагноз не підтвердився – уся родина, а особливо маленький хлопчик, були щасливі. Знаючи про проблему з кардіологічними захворюваннями дітей, я визначив для себе пріоритетом, якщо буде така можливість,  допомогти іншим дітям та почав з рідного Переяслав-Хмельницького району», – зазначив Ярема в кометарі «Моїй Київщині».

За його словами, з директором Інституту Амосова, Василем Лазоришинцем вони разом працювали в Уряді і він знає його як талановитого фахівця, тому він радо відгукнувся на таку ініціативу.

фото “Моя Київщина”

«Саме тому тут, сьогодні, на високоякісному обладнанні провідні кардіологи відомого на весь світ Інституту Амосова проводять обстеження, уточнюють діагнози та дають відповідні рекомендації. Буду пропонувати проводити такі заходи періодично та в різних районах області», – підсумував Віталій Ярема.

Back to top button