Цікаве

Лікарі не радять їсти фрукти перед сном

Дієтолог розповіла про те, коли протягом дня фрукти приносять організму користь, а коли їх їсти небезпечно для здоров’я, пише 1NEWS з посиланням на Країну Здоров’я.

На світі мало людей, які не люблять їсти свіжі овочі та фрукти. Особливо фрукти – адже вони такі соковиті, солодкі і багаті корисними вітамінами і мінералами! Ну як відмовити собі в задоволенні поласувати яблучком або грушею, читаючи книги або присівши до телевізора.

Однак, виявляється, фрукти не однаково корисні в перебігу дня.

На думку лікаря дієтолога Римми Мойсенко, щоб не нашкодити своєму організму зайвою порцією фруктів, слід чітко знати, в який час доби ми зможемо отримати від них максимум користі.

Крім того, важливо розуміти, що їсти улюблені ягоди або яблука в великих кількостях може бути так само шкідливо, як і їсти випічку кілограмами.

За словами лікаря, в суспільстві склалося кілька неправильних думок щодо користі фруктів. Деякі, бажаючи схуднути, переходять на фруктову дієту, інші втамовують ними голод, треті і зовсім вважають, що чим більше їх з’їси, тим більше користі отримаєш. Все це невірно.

– Фрукти не допомагають скидати зайву вагу, тому не треба замінювати ними повноцінний прийом їжі. Така «дієта» призведе до порушення обміну речовин в організмі – і ліпідного, і вуглеводного, – впевнена Мойсенко. – Можна з’їсти жорсткий фрукт, але не більше одного в день. І бажано до обіду: через годину-півтори після сніданку.

Дієтолог рекомендує їсти фрукти і в якості другого сніданку. До них можна додати якийсь овоч – морква, буряк або капусту. Так організм отримає максимальну користь і з груші, і з морквини: і пектинові речовини, і клітковину в достатній кількості плюс повільне всмоктування вуглеводів, які закладені у фруктах.

А ось ласувати фруктами після обіду і перед сном може бути небезпечно для організму.

– Фрукт може привести до лептинорезистентності, грізного ускладнення, при якому мозок не розуміє, скільки у нього енергії, починає її економити і запасати. Він не розуміє, що людині треба худнути, – пояснює дієтолог.

 

 

 

Back to top button