Події

Віталій Кличко: На Саміті мерів європейських міст наголосив, що допомога партн…

Віталій Кличко: На Саміті мерів європейських міст наголосив, що допомога партнерів, насамперед військова — життєво важлива для України

І потрібно посилювати зусилля, зважаючи на критичну ситуацію на фронті, де українські бійці бʼються не тільки за незалежність України. Насправді триває боротьба за мир і стабільність в Європі, за майбутнє європейської демократії. Про це треба памʼятати щодня! І розуміти, що перемога України зупинить небезпеку поширення авторитаризму росії на сусідні країни.

Перемога України буде також поразкою політичних сил у Європі, які прихильно ставляться до путінізму, підтримують антидемократичні ідеї. Бо ультраправий та ультралівий популізм, загрози демократичним принципам — серйозний виклик для ЄС напередодні виборів до Європарламенту.

Зокрема, це обговорюють мери європейських міст на саміті в Парижі, приуроченому до Дня Європи. І всі підкреслюють, що роль міст у збереженні демократії сьогодні — ключова. Як і те, що надважливо для захисту демократії — допомогти Україні зупинити агресора.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 − 12 =

Back to top button