Україна

Віртуальні активи в Україні – Рада повторно прийняла законопроєкт – 1News


Фото з відкритих джерел

Регулятором зробили Нацкомісію з цінних паперів

Верховна Рада проголосувала за законопроєкт про віртуальні активи після того, як отримала пропозиції президента Володимира Зеленського. Про це йшлося під час засідання парламенту. Трансляцію веде “Перший Незалежний”.

Тепер регулювання ринку віртуальних активів віднесли до компетенції Національної комісії з цінних паперів та Національного банку. 

У версії законопроєкту, яку раніше прийняли депутати, передбачалося, що на ринку буде створений новий регулятор для цифрового ринку. 

Проте Зеленський висловився проти такого рішення. Згідно з його поясненнями, певні види віртуальних активів за своєю економічною сутністю містять ознаки фінансових інструментів. Тоді президент повернув документ у Верховну Раду з 21 пропозицією.

1News за темою: Падіння ринку криптовалют: Bitcoin перетнув найнижчу позначку за останні пів року

Нагадаємо, у вересні Верховна Рада України прийняла законопроєкт про регулювання віртуальних активів, якими, власне, є криптовалюта. Відтак криптовалюта підпадатиме під законодавчі норми, і операції з нею матимуть в Україні правове поле. Про те, що передбачає документ, читайте в нашому матеріалі.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button