Україна

Вінницький завод під час війни продовжував співпрацю з РФ


Вінницький завод під час війни продовжував співпрацю з РФ

В умовах воєнного стану керівництво заводу налагодило поставки до комплектуючих для ремонту та обслуговування машинобудівної галузі.

 
Викрито українське підприємство, яке експортувало до РФ комплектуючі для ремонту військової техніки. Про це УНН повідомили в Офісі генпрокурора України.
 
“За даними слідства, після початку повномасштабної військової агресії РФ проти України один з вінницьких машинобудівних заводів продовжив співпрацю з країною-агресором. В умовах воєнного стану керівництво заводу налагодило поставки комплектуючих для ремонту та обслуговування машинобудівної галузі. Це шестерні, секційні насоси, гідромотори, обладнання, що використовуються у військовій техніці”, – йдеться у повідомленні.
 
Продукція вивозилася до РФ обхідними шляхами – через Румунію, Туреччину та Казахстан.
 
“З метою обходу фінансових обмежень та виведення безготівкових коштів із РФ використовувалися банківські рахунки, відкриті у фінансових установах країн ЄС. Таким чином, протягом 2022 року до РФ експортовано комплектуючі, що використовуються для ремонту військової техніки, на загальну суму понад 51 млн грн”, – повідомляють в Офісі генпрокурора.
 
Під час обшуків вилучено фінансово-господарські документи, що підтверджують торгівлю із РФ.
 
 
Нагадаємо, влітку у Вінниці з ініціативи СБУ заарештували активи російської компанії більш ніж на 2 млрд грн.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button