Україна

Військовим вдалося прорватися з оточення поблизу Прогресу – DeepState


Військовим вдалося прорватися з оточення поблизу Прогресу - DeepState

З допомогою злагоджених дій артилерії, аеророзвідки та суміжних сил, а також під управлінням офіцерів на місцях, військові змогли вирватися з оточення в повному складі.

Відбити село Прогрес на Донеччині наразі неможливо, оскільки російські війська зосередили там близько трьох рот піхоти. Про це інформує ресурс DeepState у четвер, 25 липня.

Загроза оточення для групи військових 31-ої ОМБр між Лозуватським та Прогресом була більш ніж реальною. Проте, вночі бійцям вдалося прорватися з оточення.

“Вчора північніше Прогресу був вкрай динамічний та напружений день. Близько 14:00, як і прогнозувалося, ряд спостережних пунктів 1 та 3 батальйонів потрапив у повне оточення. Командир бригади так і не віддав наказу на прорив, тому особовий склад, який перебував в тому районі поставив того перед фактом, що хлопці будуть прориватися з боєм”, – зазначили у повідомленні.

З допомогою злагоджених дій артилерії, аеророзвідки та суміжних сил, а також під управлінням офіцерів на місцях, військові змогли вирватися з оточення в повному складі.

Однак, аналітики повідомляють, що нині під загрозою оточення залишаються бійці взводу протитанкістів 31-ої бригади. Цю інформацію перевіряють.

Аналітики нагадали, що зі слів Головнокомандуючого ЗСУ Олександра Сирського, ворог збільшить число контингенту на ТОТ до 690 тис. осіб. Це означає, що ворог не лише встигає заміщати втрати, а й продовжує збільшувати загальне число солдат.

Раніше оперативно-стратегічне угруповання військ (ОСУВ) Хортицяповідомило, що військові намагаються вибити російських загарбників із села Прогрес, що на Покровському напрямку в Донецькій області.

У середу аналітики DeepState попереджали, що під Прогресом є ризик оточення частини угрупування Сил оборони.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three + seven =

Back to top button