Україна

Військові заявили про слабкі позиції РФ в районі Кліщіївки та Андріївки


Військові заявили про слабкі позиції РФ в районі Кліщіївки та Андріївки

За останню добу росіяни здійснили близько 15 спроб штурмових дій із застосуванням артилерії, авіації і БПЛА, але безуспішно.

На Бахмутському напрямку росіяни сконцентрували штурмові дії в районі Кліщіївки та Андріївки, однак успіхів противник не має. Про це заявив пресофіцер 3-ї окремої штурмової бригади (3 ОШБр) Олександр Бородінв ефірі телемарафону

За його словами, за останню добу було близько 15 спроб штурмових дій із застосуванням артилерії, авіації і БПЛА.

Бородін додав, що у районі Бахмута війська РФ здебільшого проводять “щільні” піхотні наступи, тоді як біля Авдіївки – застосовують багато бронетехніки.

Як зазначив пресофіцер, ворог має дуже погані оборонні позиції.

“У нас значно кращі оборонні позиції. Ворог б’є досить щільно артилерією, БПЛА та авіацією. У якийсь момент, коли вони вважають за потрібне, думаючи, що ми втомилися, пускають піхоту. Піхота здебільшого нічого не добивається і відходить назад – це все повторюється. Іноді, коли піхота підходить ближче, доводиться вступати в дуже сильні бої на рівні 50-100 метрів, але це вже рідкість. У більшості вона не доходить так близько. І так весь час повторюється. Це вже можна трохи назвати і позиційною війною на виснаження”, – розповів Бородін.

Нагадаємо, українські захисники відбили 24 атаки противника на Мар’їнському напрямку, а також продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області.

За даними Генштабу, Сили оборони України ліквідували за добу ще 920 російських окупантів. Загальні втрати РФ у повномасштабній війні в Україні в живій силі – близько 313 470 солдатів. Також бійці ЗСУ знищили додатково 8 танків та 20 артсистем ворога.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button