Україна

Військові РФ вбили в Україні щонайменше 220 дітей

Військові РФ вбили в Україні щонайменше 220 дітей

Фото: Соцсети

В Україні від рук військових РФ загинули щонайменше 220 дітей

З початку повномасштабної війни в Україні, за офіційними даними, 220 дітей загинули та понад 406 отримали поранення. Цифри не є остаточними: на тимчасово окупованих територіях неможливо отримати точні відомості.

З початку повномасштабного воєнного вторгнення РФ в Україні, за офіційними даними, 220 дітей загинули та понад 406 отримали поранення. Про це повідомляють в Офісі генпрокурора України.

Зазначається, що цифри не є остаточними, оскільки на тимчасово окупованих територіях неможливо отримати точні відомості.

За даними генпрокуратури, найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 139, Київській – 115, Харківській – 95, Чернігівській – 68, Херсонській – 45, Миколаївській – 43, Луганській – 37, Запорізькій – 27, Сумській – 17, у м. Києві – 16, Житомирі – 15.

У понеділок, 2 травня, внаслідок ракетного обстрілу російською армією міста Одеса загинув хлопчик 14 років і отримала поранення 17-річна дівчина.

Повідомляється також, що через щоденні бомбардування та обстріли збройними силами РФ пошкоджено 1584 навчальні заклади. При цьому 118 із них повністю зруйновані.

Нагадаємо, мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що з міста поїхали близько 200 тисяч жителів, дехто вже повертається, проте влада застерігає – небезпека не минула.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button