Україна

РФ не реагує на запити про повернення тіл нібито загиблих в Іл-76 полонених


РФ не реагує на запити про повернення тіл нібито загиблих в Іл-76 полонених

В Україні статус цих 65 воїнів не змінювався – вони вважаються військовополоненими, повідомили в ГУР.

Україна зверталася до Росії щодо повернення тіл військовополонених, які нібито загинули під час авіакатастрофи на борту Іл-76, проте Москва не реагує на ці запити. Про це сьогодні, 1 лютого, в ефірі національного телемарафону повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, передає Радіо Свобода.

“Це надзвичайно складне і драматичне питання. І вчорашній обмін – це майже завершення того обміну, який мав бути 24 січня, окрім цього списку 65, яких РФ оголосила загиблими”, – сказав він в ефірі національного телемарафону.

Юсов зауважив, що в Україні статус цих 65 воїнів не змінювався – вони вважаються військовополоненими, а Росія не інтенсифікувала процес, що стосується міжнародного відкритого розслідування.

Нагадаємо, 24 січня у Білгородській області РФ розбився військовий літак Іл-76. Російське Міноборони стверджувало, що в літаку нібито були українські полонені, яких везли на обмін. Водночас українські ЗМІ заявили, що Іл-76 перевозив ракети до комплексів С-300.

У ГУР підтвердили, що 24 січня мав відбутися обмін полоненими, але цього так і не сталося. Росіяни опублікували “список” з 65 українських полонених, які нібито загинули під час катастрофи.

Проте дані принаймні 17 людей з оприлюдненого списку збігаються з даними 17 бійців ЗСУ, яких обміняли ще 3 січня.

Падіння Іл-76: Буданов прокоментував заяви росіян

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button