Україна

Військові РФ розстріляли 11 людей на трасі у Гостомелі


Військові РФ розстріляли 11 людей на трасі у Гостомелі

Серед жертв загарбників – громадянин Росії. Серед постраждалих від ворожих куль – громадянин Німеччини та працівники Бучанського райуправління поліції.

 
Національна поліція України встановила п’ятьох військовослужбовців Росії, які в перші дні повномасштабного вторгнення розстрілювали мирних жителів у селищі Гостомелі під києвом. Про це повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко у середу, 28 вересня
 
За його словами, перелякані люди хотіли лише одного – якнайшвидше виїхати з зони бойових дій. А росгвардійці влаштували на них справжнє полювання. В один із автомобілів вони випустили 178 куль.
 
Як усе було, із перших вуст можна почути від Катерини, однієї з потерпілих. На відео жінка розповідає про свою зустріч із окупантами. Вона, справді, народилася “в сорочці”. У її авто нарахували близько 80 наскрізних кульових отворів.
 
Загалом на цьому відрізку дороги лише 25 лютого російські окупанти вбили 11 та поранили 15 людей. Серед жертв загарбників – громадянин Росії. Серед постраждалих від ворожих куль – громадянин Німеччини та працівники Бучанського райуправління поліції.
 
Встановлені фігуранти – командири та військовослужбовці Красноярського ОМОНу Росгвардії РФ. На територію України цей підрозділ зайшов із особливим завданням – захопити урядовий квартал та ліквідувати найвище керівництво України.
 
Оперативники та слідчі провели колосальну роботу та ідентифікували військових злочинців. Було опитано понад 100 свідків та близько 30 потерпілих, призначено понад 70 експертиз. За погодженням з прокурорами трьом командирам та двом стрільцям заочно оголошено підозру за порушення законів та звичаїв війни, поєднаних із умисним вбивством (ч.2 ст.28 ч.2 ст.438 КК України).
 

Напередодні повідомлялося, що російського десантника підозрюють у вбивстві мешканця Ірпеня. Він ганяв мирних жителів замінованим лісом і особисто розстріляв одного з них.
 
А інший російський десантник зізнався у розстрілі цивільної людини у Бучі. Окупант разом зі своїми спільниками розстріляв легковий автомобіль на трасі поблизу селища Здвижівка Бучанського району. Окупант показав місце, де міститься загиблий.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button