Україна

Військові погрози Лукашенка і перша перша партія ліків від коронавірусу – Головні 1News вихідних – Погрози Лукашенка, поразка на Євро і перша партія ліків від COVID-19. Головні 1News за вихідні – 1News

Топ-новина

Топ-новина

Олександр Лукашенко
Фото з відкритих джерел

Тим часом міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав українців  не вірити прогнозам різних видань щодо наступу Російської Федерації

Лідер Білорусі Олександр Лукашенко пригрозив Києву військовими діями у разі наступу на Донбасі, американські ЗМІ повідомили про нову загрозу з боку Росії, а лідери Німеччини, Франції та Польщі проведуть зустріч у Берліні, де обговорять Україну. Тим часом українські спортсмени програли Іспанії матч за “бронзу” і втратили останню спробу виграти перші медалі на чемпіонаті Європи за 19 років. Про головні 1News вихідних розповідаємо далі. 

Лукашенко пригрозив Україні зброєю у разі наступу на Донбасі

Олександр Лукашенко заявив, що у разі гіпотетичного наступу української армії на незаконні збройні формування на Донбасі білоруська армія поведеться “точно так, як і російська”.

Російський телеведучий Володимир Соловйов запитав, чи “це буде спільно?”, і Лукашенко відповів “звичайно”. Політик прямо не сказав, що Білорусь разом із Росією воюватиме проти України, однак його слова та їхній контекст допускають таку інтерпретацію.

“Небезпека одна – що вони (Україна, – ред.) здійснять дуже серйозні акції в напрямку Донецька і Луганська, Донбасу”, – заявив Лукашенко у в інтерв’ю для YouTube-каналу “Соловйов Live”.

Лідери Німеччини, Франції та Польщі обговорять Україну в Берліні 

Президент Польщі Анджей Дуда зустрінеться з президентом Франції Еммануелем Макроном і канцлером Німеччини Олафом Шольцом у форматі Веймарського трикутника в Берліні.

Зустріч відбудеться у вівторок, 8 лютого, вдень або ввечері. Сторони планують обговорити питання безпеки в Центральній та Східній Європі. За словами глави Бюро міжнародної політики президента Польщі Якуба Кумоча, темою майбутніх переговорів стане Україна.

“І Франція, і Німеччина, і Польща роблять різного роду дії (щодо ситуації в Україні – ред.). … Кожна з цих країн має свої контакти, і лідерам трьох великих європейських держав варто обмінятися цими контактами. Думаю, це також буде можливість для президента Дуди відзвітувати про свої переговори в Пекіні ” – сказав Кумоч.

РФ стягнула до кордону України додаткові “сили вторгнення”, – ЗМІ

Росія продовжує перекидання бойових підрозділів до українського кордону, повідомило видання The Washington Post з посиланням на свої джерела серед американських чиновників та співробітників розвідки США

Газета повідомляє, що станом на 4 лютого РФ сконцентрувала біля українських кордонів 83 тактичні групи, що становить приблизно 70% від необхідної кількості для розв’язання повномасштабної війни.

За різними оцінками, російська присутність уздовж кордонів України налічує від 100 тисяч до 130 тисяч людей.

Кулеба закликав не вірити прогнозам видань щодо наступу РФ

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав українців  не вірити апокаліптичним прогнозам різних видань щодо наступу Російської Федерації на територію України. 

Кулеба наголосив, що Україна має потужну армію та готова до будь-якого розвитку сценарію у разі можливого вторгнення агресора на територію нашої країни.

“В різних столицях прораховують різні сценарії, але Україна готова до будь-якого розвитку подій. Сьогодні Україна має потужну армію, безпрецедентну міжнародну підтримку та віру українців у свою державу. Це ворог має нас боятися, а не ми його”, – підкреслив міністр.

Україна отримала першу партію “Молнупіравіра”

Україна 6 лютого отримала першу партію таблеток від COVID-19 виробництва американської фармацевтичної компанії Merck Sharp&Dohme. Йдеться про 60 тисяч курсів препарату “Молнупіравір”. 

За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшко, ліки мають допомогти в боротьбі з COVID-19 і зберегти життя пацієнтам з груп ризику.

Україна програла Іспанії на чемпіонаті Європи з футзалу 

Збірна України посіла четверте місце на чемпіонаті Європи з футзалу. У боротьбі за “бронзу” українці поступилися Іспанії з рахунком 1:4.

Україна та Іспанія розпочинали заключний змагальний день на чемпіонаті Європи з футзалу. Перед цим у п’ятницю, 4 лютого, обидві команди програли свої півфінали Росії та Португалії відповідно з рахунком 2:3.

Матч проти Іспанії був останньою спробою України виграти перші медалі на чемпіонаті Європи за 19 років.

В Україну увірвуться хуртовина і снігопади

В Україні 7 лютого очікується ускладнення погодних умов. Синоптики попередили про хуртовини та снігопади. 

“За даними УкрГідрометцентру, 7 лютого, у зв’язку зі снігопадами та хуртовинами, у горах Івано-Франківської та Львівської областей очікується значна сніголавинна небезпека (3 рівень)”, – йдеться у повідомленні. 

До слова, сьогодні, за прогнозами синоптиків, у західних та північних областях очікується мокрий сніг з дощем, вдень +2…+6 градусів у повітрі, а вночі -3…+3.

На сході та півдні без опадів, температура повітря вдень коливатиметься від +2 до +9 градусів, а вночі від 0 до -5 градусів.

Обговорення вихідних

На офіційній сторінці “Першого Незалежного” у Facebook найпопулярнішим став допис про те, що президент України Володимир Зеленський з нагоди Дня народження першої леді України Олени Зеленської присвятив їй вірш. 

Замість бонусу

Протягом вихідних на Рnktv.news було опубліковано кілька великих матеріалів. Ось вони з активними гіперпосиланнями:

В Україні планують зміцнювати обороноздатність: Що про це відомо

Топ національних парків України для відпочинку взимку: Де шукати неймовірні пейзажі

План щеплення на 2022 рік, бустерні та додаткові дози, правила вакцинації: Як отримати захист від COVID-19 в Україні

Економічний паспорт українця: Що передбачає законопроєкт та коли запрацює ініціатива

Серіал про особняк Х’ю Хефнера: Сенсації про оргії, наркотики та бодішеймінг у Playboy-будинку

Куди подорожують українці та звідки беруть натхнення на це: Перспективи розвитку туризму

Українці можуть залишитися без субсидій: Як перевірятимуть виплати та кому доведеться повернути допомогу

Скасування штрафів за невикористання касових апаратів: Подробиці законопроєкту про відстрочку встановлення РРО

Найвищі хмарочоси, набережні музеїв і неповторні будинки: Чого шукати туристам у Франкфурті

Редакція не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють у блогах на сторінках PNK.TV

*Якщо Ви знайшли помилку в тексті 1News, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.


Джерело

Back to top button