Україна

Військові отримають у грудні більше безпілотників – Міноборони


Військові отримають у грудні більше безпілотників - Міноборони

Заступник міністра оборони України зазначив, що варто масштабувати не лише виробництво БПЛА, але й виробництво РЕБ.

Міноборони отримало додатковий ресурс на закупівлю дронів. У грудні українські війська отримають в рази більше безпілотників. Про це заявив заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк в інтерв’ю АрміяІnform.

“Об’єктивно впродовж останніх місяців наші військові отримують більше безпілотників різних типів та модифікацій. Але треба розуміти, що з огляду на інтенсивність бойових дій на окремих ділянках фронту, БПЛА, особливо тактичного рівня, є по суті витратним матеріалом”, – розповів він.

Гаврилюк додав, що запаси дронів потрібно поповнювати фактично безперервно, як і снаряди.

“У листопаді нам вдалося направити у війська більше БПЛА, ніж попереднього місяця. Нещодавно ми отримали додатковий ресурс на закупівлю. Тому у грудні ЗСУ отримають вже в рази більше безпілотників. Сподіваюсь, картина на полі бою зміниться”, – сказав заступник міністра.

А його словами, варто масштабувати не лише виробництво БПЛА, але й виробництво РЕБ.

“Ми все більше стимулюємо активізацію внутрішніх виробництв цієї техніки. Нині для цього докладається максимум зусиль і можливих фінансових ресурсів”, – зазначив Гаврилюк.

Нагадаємо, Україні вже три державні оборонні заводи почали виробництво FPV-дронів.

Раніше повідомлялося, що виробництво безпілотних літальних апаратів (БпЛА) в Україні за рік зросло у сто разів. На рівні держави була спрощена процедура виробництва безпілотних літальних апаратів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button