Україна

Військова допомога – Україна отримає від Британії ракети щоб протистояти РФ на морі – 1News

Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко


Радіо Свобода

Дипломат зазначив, що демонстрацією підтримки України з боку Британії є постачання озброєнь

“Британія шукає друзів, і Україна на цю роль в принципі підходить. Незважаючи на багаж проблем, які тягне дружба з нашою державою, а це перш за все протистояння з РФ, Британія готова до такого кроку”, – сказав Пристайко.

Посол зазначив, що демонстрацією підтримки України з боку Британії є постачання озброєнь. За його словами, вже підписано військових угод на 2 млрд доларів.

Вадим Пристайко уточнив, що угоди передбачають реалізацію чотирьох конкретних проєктів. Один з них – споруда в Шотландії двох кораблів, які переобладнуються під потреби українських військових. Крім того, це споруда кораблів спочатку на Британських, а потім на українських верфях.

“І це ракетне озброєння. Вперше наші Збройні сили отримають реальну зброю, ракети, які нам дозволять що-небудь протиставити Росії в чорному і Азовському морях”, – наголосив дипломат.

1News за темою: Британія виділить на підтримку України ще майже 120 млн доларів, – Джонсон

Раніше повідомлялося, що Україна та Британія ратифікували угоду щодо модернізації й забезпечення озброєнням військово-морських сил. Загальна сума угоди складає 1,7 млрд стерлінгів (22,9 млрд доларів).

Нагадаємо, що раніше Велика Британія відправила Україні 30 бійців спецзагону та 2000 одиниць протитанкової зброї через загрозу вторгнення РФ.

Так, бійці полку рейнджерів – частини нещодавно сформованої Армійської бригади спеціальних операцій – вилетіли на військових літаках, які протягом цього тижня також відправили в Україну близько 2000 протитанкових ракетних установок.

Водночас близько 30 бійців Армійської бригади спеціальних операцій Британії прибули в Україну для підготовки українських військовослужбовців.

Зокрема, вони навчатимуть військових ЗСУ, як користуватися протитанковою зброєю, направленою Україні Британією.


Джерело

Back to top button