Україна

Військкомати будуть замінені територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки – Уряд затвердив положення – 1News

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль
Фото з відкритих джерел

Це реєстр призовників, військовозобов’язаних і резервістів

Військкомати будуть замінені територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки. Уряд затвердив відповідні положення. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в телеграм-каналі.

“Ми фактично говоримо про “Мілітарі-ЦНАП”, – написав Шмигаль.

За словами чиновника, сьогодні, 23 лютого, затвердили положення таких центрів.

“Вони дозволять осучаснити та покращити організацію процесу військового обліку, призову й мобілізації. У терцентрах буде повноцінно розгорнута система “Оберіг””, – заявив прем’єр-міністр.

За його словами, це реєстр призовників, військовозобов’язаних і резервістів, який підвищить ефективність розгортання оборони й підготовки української армії.

1News за темою: Призовна кампанія по-новому: За що хочуть штрафувати та ув’язнювати призовників в Україні

Нагадаємо, раніше в Міністерстві оборони України повідомляли, що військкомати перейменують на центри комплектування та соціальної підтримки.

Згідно з повідомленням міністерства, це передбачено внесеними 15 грудня 2021 року на засіданні уряду змінами до Положення про підготовку та проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом.

Зміни стосуються уніфікації термінології. У тексті Положення “військові комісаріати” замінюються на “територіальні центри комплектування та соціальної підтримки”, а “військові комісари” – на “керівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки”.

Також зміни до Положення внесені в частині, що стосується удосконалення окремих питань взаємодії територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки з органами державної влади, організаціями, установами, підприємствами у питаннях обліково-призовної роботи.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button