Україна

Війська РФ зірвали гумкоридор із Маріуполя

Війська РФ зірвали гумкоридор із Маріуполя

Фото: Спутниковый снимок Мариуполя

Російські війська не дали організувати гуманітарний коридор із Маріуполя на Великдень

На Азовсталі зараз 1000 жінок та дітей та близько 500 поранених, майже 50 людей потребують негайної кваліфікованої допомоги, повідомила віце-прем’єр-міністр України Верещук.

Віце-прем’єр-міністр України Ірина Верещук у неділю, 24 квітня, в ефірі телемарафону заявила, що російські війська не дали організувати гуманітарний коридор із Маріуполя на Великдень.

“Ми вже не просимо, ми вимагаємо від ООН забезпечити режим припинення вогню та відкриття гуманітарного коридору і з Азовсталі, і з Маріуполя в цілому. На Азовсталі зараз 1000 жінок та дітей, плюс – 500, може навіть більше, поранених, майже 50 людей потребують негайної кваліфікованої допомоги”, – повідомила Верещук.

Верещук наполягає, що “саме про це має говорити пан Гутерреш у Москві, якщо він збирається говорити про мир”.

“Всі решта домовленостей не матимуть ваги, бо найголовніше, що може зробити ООН і не можуть зробити інші, – це відкрити гуманітарний коридор”, – наголосила Верещук.

Раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом обговорив питання евакуації громадян із Маріуполя.


 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button