Україна

Війська РФ залишають свої позиції – Генштаб


Війська РФ залишають свої позиції - Генштаб

Проте зберігається подальша загроза авіаційних та ракетних ударів по всій території України.

Противник продовжує зосереджувати зусилля на встановленні контролю за територією Донецької області, утриманні тимчасово захоплених територій та зриві наступу наших військ за окремими напрямками. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні 11 вересня.

Ворог веде повітряну розвідку, продовжує вогневе ураження позицій наших підрозділів, намагається вживати заходів щодо відновлення втраченого становища, переміщуючи свої війська.

Зберігається подальша загроза авіаційних та ракетних ударів по всій території України. Протягом поточної доби ворог наніс 16 ракетних та три авіаудари по об’єктах на території України. Від них постраждали 15 населених пунктів, зокрема Дергачі, Краматорськ, Костянтинівка, Дніпро, Вознесенськ та Миколаїв.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без істотних змін.

На інших напрямках противник обстріляв військову та цивільну інфраструктуру з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії.

Внаслідок успішного контрнаступу наших військ на Харківському напрямку російські війська гарячково залишають свої позиції і втікають із награбованим углиб тимчасово зайнятих територій або на територію Російської Федерації. Зокрема, стало відомо, що близько 150 військовослужбовців збройних сил Російської Федерації виїхали колоною з Борщової та Артемівки Харківської області двома автобусами, однією вантажівкою та на 19 викрадених легкових автомобілях. Така сама ситуація спостерігається і у Сватові Луганської області. Окупанти квапливо залишили населений пункт на чотирьох вантажних автомобілях КамАЗ, 20 броньованих машин Тигр і викрали понад 20 легкових автомобілів місцевих жителів.

Ворог продовжує здійснювати терористичні дії та розміщує своїх військовослужбовців у навчальних закладах. Зокрема школу в селі Любомирівка Запорізької області перетворили на шпиталь і розмістили в ньому понад 100 поранених, навколо будівлі розміщено близько 10 одиниць військової техніки.

Сили оборони вкотре відбили атаки противника в районах населених пунктів Великі Проходи, Курдюмівка, Миколаївка Друга, Зайцеве, Майорськ, Озерянівка, Новобахмутівка, Авдіївка, Першотравневе та Водяне.

Триває визволення населених пунктів від російських загарбників. На Херсонщині окупанти також відійшли зі своїх позицій у деяких населених пунктах. У зв’язку з великими втратами живою силою російські загарбники вигнали всіх місцевих жителів із Центральної міської лікарні у Новій Каховці та використовують її виключно для своїх військових.

За цю добу для підтримки дій наземних угруповань авіація Сил оборони завдала п’ять ударів. Вражені чотири скупчення живої сили та військової техніки противника та один зенітний ракетний комплекс. Втрати ворога уточнюються.

Нагадаємо, українські військові звільнили ще один населений пункт у Харківській області – смт Чкаловське.

Раніше президент Володимир Зеленський повідомив про взяття українськими військовими Василенкова та Артемівки.


Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button