Події

Перший заступник Генерального прокурора в Гаазі зустрівся з міжнародними парт…

Перший заступник Генерального прокурора в Гаазі зустрівся з міжнародними партнерами

????Перший заступник Генерального прокурора Олексій Хоменко взяв участь у візиті представників правоохоронних органів України до м. Гаага, Королівства Нідерланди.
Олексій Хоменко подякував за підтримку, яку надає Королівство Нідерланди, зокрема, у сфері притягнення росії до відповідальності за всі її міжнародні злочини, а також за активну позицію у реалізації української Формули миру.

????Учасники української делегації зустрілися з представниками уряду та правоохоронних органів Нідерландів, Міжнародного кримінального суду, Міжнародного суду ООН, Євроюсту, Європолу. Домовилися про шляхи посилення співпраці та обмінялись досвідом розслідування воєнних та інших міжнародних злочинів.

????Обговорили роботу Міжнародного центру з переслідування за злочин агресії проти України (ICPA), який з липня працює на базі Євроюсту.

????Ми високо цінуємо експертну підтримку, яку Нідерланди надають Україні у розслідуванні воєнних злочинів російської федерації. Зокрема, роботу груп нідерландських фахівців під егідою Міжнародного кримінального суду, які допомагають українським прокурорам і слідчим безпосередньо на місцях злочинів, – зазначив Олексій Хоменко.

????Поїздку було організовано за підтримки Консультативної Місії Європейського Союзу. У візиті взяли участь керівники Луганської, Донецької, Херсонської, Миколаївської обласних прокуратур, представники Офісу Генерального прокурора, СБУ, Нацполіції.

Back to top button