Україна

Війська РФ увійшли до околиць Степового – ISW


Війська РФ увійшли до околиць Степового - ISW

Інститут вивчення війни проаналізував ситуацію на фронті, ґрунтуючись на даних геолокаційних знімків та військових блогерів РФ.

Армія РФ 10 листопада вела наступальні дії в районі Авдіївки. Водночас, російські військові блогери стверджували, що російські війська нібито увійшли до околиць Степового (3 км на північний захід від Авдіївки) і продовжують бої в цьому районі. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зазначається, що за даними пов’язаного із Кремлем військового блогера, російські сили також начебто зайняли позиції на залізничній колії, дозволивши досягти тактичних успіхів біля Степового.  За його словами, війська РФ намагаються створити котел навколо Авдіївки, і таким чином позбавити українські сили можливості утримувати позиції в тилових районах на авдіївському напрямку.

Як повідомляє ISW, українські сили здійснили обмежені наземні атаки на східному (лівому) березі Херсонської області 10 листопада. Російський військовий блогер стверджував, що ЗСУ атакували поблизу Пойми (10 км на південний схід від Херсона та 4 км від річки Дніпро), Піщанівки (13 км на південний схід від Херсона та 3 км від р. Дніпро), Підстепного (18 км на схід від м. Херсона та 4 км від р. Дніпро) та Кринок (30 км на північний схід від Херсонської області та 2 км від р. Дніпро). За його даними, українські сили частково закріпилися на південь від Кринок 9 листопада, але згодом нібито відступили через російський обстріл.

Також зазначається, що прогалини в російській протиповітряній обороні дозволяють українським силам діяти ударно-тактичною авіацією на фронті біля Кринок.

Як пише ISW, опубліковані 10 листопада геолокаційні кадри вказують на те, що російські війська просунулися на південь від Кринок.

Крім того, 10 листопада російські війська продовжували наступальні дії на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна і нещодавно досягли незначного підтвердженого прогресу. Геолокаційні кадри, опубліковані 7 і 9 листопада, показують, що росіяни незначно просунулися на південний захід від Петропавлівки (7 км на схід від Куп’янська).

Разом з тим, 10 листопада українські війська продовжили наступальні дії на південному фланзі Бахмута та підтвердили незначне просування.

Нагадаємо, за даними Генштабу, протягом доби на фронті відбулось 59 бойових зіткнень, армія РФ намагалась наступати на семи напрямках фронту.

За словами головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, за місяць активних боїв за місто Авдіївка загинуло близько 10 тисяч росіян.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button