Україна

Війська РФ “сточилися” на Харківщині – ЗСУ


Війська РФ сточилися на Харківщині - ЗСУ

Найбільші втрати зазнали 138 мотострілецька бригада, а також 83 і 157 танкові полки, зазначии в ОТУ Харків.

Російські агресори у травні залучили трохи більше 10 тисяч осіб до наступу у прикордонних районах Харківської області. А два місяці боїв ці частини “сточилися” на 90%. Про це сказав заступник командира ОТУ Харків полковник Віктор Солімчук на брифінгу, повідомляє Армія Inform у середу, 10 липня.

За його даними, станом на початок липня, втрати противника становлять: 2939 вбитими, 6509 пораненими. Ще 45 окупантів здалися у полон.

“Тобто орієнтовні втрати противника на нашому напрямку складають приблизно 91%”, – заявив Солімчук.

За цей час росіяни вже втратили у Вовчанську більшу частину своєї 138 мотострілецької бригади, а також “сточили” 83-й і 157-й танкові полки.

За словами Солімчука, 83 десантно-штурмова бригада росіян теж постійно зазнає втрат, іноді по кількадесят осіб на добу, що підтверджується і полоненими, і в радіоперехопленнях.

Через великі втрати командування російських окупаційних військ вимушене знімати підрозділи з інших напрямків, і вводити резерви.

Водночас Солімчук зазначив, що війська РФ все ще мають досить серйозний наступальний потенціал. Ворог перегруповується, відновлює сили та логістику, а в тилах триває підготовка штурмових груп.

Нагадаємо, 10 травня російські війська почали наступ на півночі Харківської області. Окупанти захопили близько 10 сіл, переважно у “сірій зоні” і почали бої за місто Вовчанськ. Зараз ЗСУ контролюють більшу частину Вовчанська.

ПІзнеіше у Кремлі заявили, що Росія не відмовилася від планів продовжувати наступ у Харківській області, попри важкі втрати.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button