Україна

Війська РФ намагаються повернути втрачені позиції


Війська РФ намагаються повернути втрачені позиції

Весь минулий тиждень східні напрямки фронту були епіцентром бойових дій. Ситуація там складна, але контрольована, запевнили в Міноборони.

Російська армія намагається повернути втрачені позиції на сході. Про це 7 серпня повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр під час включення з Military Media Center.

“Ворог відчайдушно намагається оточити Авдіївку, але їм не вдається зайти туди. Вони не ризикують, тому що не хочуть втягуватися з нашими воїнами у вуличні бої і не хочуть програвати. Але і просунутися вони не можуть”, – зазначила вона. 

Також росіяни намагаються взяти під контроль Мар’їнку, але успіху не мають.

“У нас було звільнене Старомайорське в тих краях. І ворог протягом минулого тижня намагався повернути ці втрачені позиції”, – додала замміністра.

За словами Маляр, ЗСУ продовжували наступальні дії на Бахмутському напрямку саме на південному фланзі. 

“На північному тривають запеклі бої і ворог там намагається штурмувати й повернути втрачені позиції. Тому наші наступальні дії були вкрай ускладнені діями ворога. Ситуація там складна, але контрольована”, – наголосила вона.

А “найгарячіше” минулого тижня було на Куп’янському напрямку.

“Це був напрямок дуже гарячий, ворог намагався пробити нашу оборону. Йому цього не вдалося. Але протистояння було дуже жорстке”, – розповіла замглави Міноборони.

Як підкреслила Маляр, війська РФ у Харківській області намагаються повернути позиції, втрачені ще минулої осені.

Раніше повідомлялося, що за минулий тиждень ЗСУ знищили на півдні та сході 340 одиниць російської техніки і взяли в полон 30 окупантів.

Маляр назвала ключове завдання ЗСУ на півдні

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button