Україна

Війна перебуває в точці неповернення – ОП


Війна перебуває в точці неповернення - ОП

У Кремлі чудово розуміють, що якщо вони зазнають поразки, то нинішня еліта припинить існувати, ззаначив Михайло Подоляк.

Війна України з країною-агресором Росією перебуває в точці неповернення. Водночас у України є чітке розуміння того, як буде розвиватись ситуація в 2024 році і що потрібно, щоб перемогти. Про це сказав радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв’ю для Deutsche Welle, оприлюдненому у п’ятницю, 10 листопада.

“Війна перебуває в точці неповернення…. Тому у нас на 24-й рік, ну і на кінець 23-го абсолютно чітке розуміння, що потрібно”, – заявив він.

Подоляк назвав основні пункти, необхідні Україні для перемоги. А саме:

  • дещо скоригувати тактику з тих ресурсів, які Росія використовує;
  • дещо скоригувати стратегію з урахуванням тих домінантних переваг, які залишилися, які є в Росії, щоб ці переваги були ліквідовані;
  • інвестиції в ті виробництва, які необхідно різко розвивати, щоб отримати технологічну перевагу;
  • різке підвищення тиску за рахунок самого технологічного компонента цієї війни на тій чи інші військові порядки Росії.

За словами Подоляка, у Кремлі чудово розуміють, що якщо вони зазнають поразки і обвалиться лінія фронту, то нинішня еліта припинить існувати, ну і, власне, перестане існувати Росія.

“Мається на увазі не в географічному, а в політичному вигляді. У них будуть ті самі процеси, що були 1991 року, але тільки з більшими взаємними внутрішніми претензіями. Тому що їм пропонували модель одну, отримали іншу, заплатили за цю високу ціну, і безрезультатно”, – зазначив він.

Для України у разі негативної ситуації на фронті теж виникнуть загрози.

“У нас те саме: якщо ми не дотискаємо по лінії фронту, не забезпечуємо поразку Росії, то війна заморожується, а українська держава, її суб’єктність постійно перебуватиме під зовнішнім тиском”, – вважає Подоляк.

На його думку, враховуючи, що Росія вкладає великі ресурси у постійні теракти, у постійні внутрішні політичні конфлікти, Україна “в принципі матиме неспроможний внутрішній політичний простір”.

Нагадаємо, глава Офісу президента Андрій Єрмак вважає, що війна з Росією може закінчитися “дуже раптово”. За йго словами, багато факторів впливають на це.

У свою чергу президент Володимир Зеленський у серпні заявляв, що війну можна закінчити в 2023 році. Але на це впливатимуть успіхи на фронті і допомога союзників.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button