Україна

Відтепер кияни можуть зробити щеплення у Центрі вакцинації лише за попереднім записом

Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург, передає 1NEWS.

Щеплення у Центрі вакцинації проти Covid-19, що працює на базі Міжнародного виставкового центру в Києві, можна зробити виключно за попереднім записом у системі helsi.me.

Це стосується всіх:

і тих, хто вирішив щепитися вакциною CoronaVac;
і осіб віком 60+, які виявили бажання вакцинуватися Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech;
і тих, хто згодом зможе обрати препарат Moderna.

«Я закликаю киян записатися на вакцинацію та прийти у конкретно визначений час, щоб не наражати себе на небезпеку теплового або сонячного удару у чергах. І нагадую, що можливість щепитися вакциною Comirnaty у Центрі вакцинації проти Covid-19 надається лише людям, старшим за 60 років», – наголосила директорка Департаменту.

Гінзбург пояснила, що наразі киян, які хочуть вакцинуватися Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech, більше, ніж вакцин, розподілених столиці Міністерством охорони здоров’я України. Тож підхід до її використання наразі має бути виваженим: у першу чергу її має вистачити на ревакцинацію цільових груп, а далі – на вакцинацію людей 60+, що Міністерство охорони здоров’я визначило пріоритетною групою.

Директорка Департаменту звернулася до киян із проханням записуватися на вакцинацію у системі helsi.me.

Обрати зручний пункт вакцинації можна за посиланням: https://cutt.ly/wmKX32y.

Записатися на щеплення у Центрі вакцинації проти Covid-19 на зручний час можна тут: https://cutt.ly/JmKCw5A .

Обрати вакцину та записатися на зручний час щеплення у Центрі вакцинації проти Covid-19 можна тут: https://cutt.ly/PmKCueM.

«Запишіться самі та допоможіть зробити це старшим родичам, сусідам, знайомим, якщо вони не можуть користуватися інтернетом. Якщо ж у людини немає можливості звернутися за допомогою до близьких, вона завжди зможе звернутися до свого сімейного лікаря. Повірте – 3 хвилини, витрачені на онлайн-запис, можуть навіть врятувати життя, коли йдеться про години очікування в черзі під палючим сонцем у спеку понад 30 градусів», – зазначила Гінзбург.

 

 

Back to top button