Україна

Відомому російському телеведучому-пропагандисту заборонили в’їзд в Україну

Російському телеведучому каналу “Росія-1”, гендиректору православного телеканалу “Спас” Борису Корчевнікову заборонили в’їзд в Україну на три роки, передає 1NEWS з посиланням на пресцентр ДПС.

“Після появи в засобах масової інформації повідомлень про незаконне відвідування даною особою тимчасово окупованого Росією Криму, прикордонники провели додаткову перевірку та знайшли підтвердження вказаним іноземцем українського законодавства. Як наслідок, Корчевнікову Б.В. винесено заборону в’їзду в Україну на 3 роки. Bін вилетів з території України авіарейсом “Київ-Стамбул”, – йдеться у повідомленні.

Напередодні Корчевніков опублікував в Instagram фото з Києва.

  • У квітні повідомлялося, що Служба безпеки України закрила кримінальне провадження щодо російського телеведучого і медіаменеджера Бориса Корчевнікова, який відвідував окупований Крим.
  • Кримінальну справу щодо Корчевнікова було відкрито за 1 ч. ст. 332-2 Кримінального кодексу (незаконний перетин державного кордону з метою нанесення шкоди державним інтересам України). СБУ не побачила у діях росіянина складу злочину.
  • У жовтні 2019 року Борис Корчевніков приїджав до Києва на фестиваль православного кіно “Покров”, де йому вручили нагороду. Пропагандист опублікував фотографії з Києво-Печерської лаври і монастирів УПЦ Московського патріархату. Тоді в СБУ стверджували, що не мають інформації про діяння Корчевнікова, які могли б загрожувати національній безпеці.
  • Після російської окупації Криму Корчевніков відвідував окупований півострів, порушуючи українське законодавство. За це в 2014 році СБУ на п’ять років закрила йому в’їзд до України.

 

 

 

 

 

 

Back to top button