Україна

Відмову постачати зброю Україні пояснили в Німеччині

Водночас Німеччина допускає надання зброї Україні


Фото з відкритих джерел


У Берліні заявили, що поки тривають дипломатичні зусилля з врегулювання ситуації з Україною. Однак у разі агресії з боку Росії можливі “всі варіанти”. Відповідну заяву про можливість постачання Україні зброї для оборони країни зробив заступник голови парламентської фракції Вільної демократичної партії Німеччини Александер Ламбсдорфф. Про це повідомляє DW.

“Ми підтримуємо Збройні сили України нелетальними компонентами. Надаємо допомогу економіці, відкриваємо наші ринки в ЄС для українських товарів. Ми допомагаємо як можемо”, – повідомив він.

Водночас Ламбсдорфф підкреслив, що поки мова йде насамперед про переговорний процес. Адже, на його думку, в дипломатичній царині залишається ще багато варіантів, які варто розглянути. Зокрема, в межах ООН необхідно винести питання загрози з боку Росії на обговорення не Ради Безпеки, а Генеральної Асамблеї, тому що там Москва не має права вето.

Однак у разі агресії з боку Росії можливі “всі варіанти”.

Нагадаємо, наприкінці травня минулого року президент Володимир Зеленський дорікнув Німеччині за відмову надавати Україні зброю. Це сталося незабаром після того, як співголова партії “зелених” Роберт Хабек під час візиту до Києва заявив, що Україні важко відмовити в праві на отримання оборонних озброєнь.



БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО
Source link

Back to top button