Цікаве

У Німеччині знайшли на смітнику картини вартістю у десятки тисяч доларів

Поліція просить людей, які впізнають полотна або мають інформацію про те, як вони опинилися на смітнику, повідомити про це

Поліція Німеччини з’ясовує, як дві цінні картини голландського та італійського художників Х сторіччя опинилися у придорожному смітнику біля однієї з трас у Баварії.

Про це повідомляє 1NEWS.

Полотна, написані олією, ймовірно створені голландським митцем Самюелем ван Гоґстратеном та італійцем П’єтро Белотті близько 350 років тому.

Картини виявили у смітнику біля придорожної станції обслуговування на автошляху А7, неподалік від Вюрцбурга у Баварії – випадковий чоловік помітив їх і передав поліції у Колоні.

Наразі ніхто не заявив, що є їхнім власником.

Одна з картин – чоловік у червоному капелюсі. Його автором найімовірніше є Самюель ван Гоґстратен, що жив у 1627-1678 роках, дата створення невідома.

Друге полотно – автопортрет менш відомого італійського художника П’єтро Белотті, який жив у 1625-1700 роках.

Поліція просить людей, які впізнають полотна або мають інформацію про те, як вони опинилися на смітнику, повідомити про це.

Полотна ван Гоґстратена на аукціонах оцінюються у десятки тисяч доларів, а окремі роботи були продані на аукціонах за понад 200 тисяч доларів.

Джерело: Європейська правда

Back to top button