Україна

Відбулося перше засідання коаліції з питань повернення вкрадених РФ дітей


Відбулося перше засідання коаліції з питань повернення вкрадених РФ дітей

Насильницька депортація – це один з найбільш цинічних злочинів цієї війни, сказав президент, звертаючись до учасників засідання.

Сьогодні, 8 грудня, в Україні відбулося перше засідання Міжнародної коаліції держав з питань повернення депортованих українських дітей. До учасників засідання звернувся президент України Володимир Зеленський, повідомляє пресслужба президента.

“Насильницька депортація – це один з найбільш цинічних злочинів цієї війни. Це чітка геноцидна політика Росії. Світ знає, що цей злочин Росії щодо українських дітей, щодо наших родин – не щось безсистемне, а організована робота державної системи Росії. Відповідна робота Міжнародного кримінального суду та ордер на арешт головного злочинця Росії є абсолютно переконливим свідченням того, що депортація дітей, депортація українців і українок не залишиться безкарною. Я дякую всім, хто вже працює з Україною для повернення дітей. Дякую за ваші зусилля та небайдужі серця”, – сказав Зеленський.

Нагадаємо, на тимчасово окупованих Росією територіях триває депортація, які загарбники намагаються замаскувати під “евакуацію”.

Названа кількість украдених Росією дітей

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button