Україна

Від Наливайченка вчергове вимагають спростувати брехливу інформацію (документ)

Лідер партії «Сила і Честь» Ігор Смешко позивається до екс-голови СБУ Валентина Наливайченка про захист честі, гідності та ділової репутації. Відповідна позивна заява подана до Печерського районного суду Києва, повідомляє прес-служба партії.

Зокрема, у своїй заяві Ігор Смешко просить суд визнати недостовірною інформацію, яку Наливайченко озвучив в ефірі одного з українських телеканалів, а також зобов’язати відповідача виступити із спростуванням.

«Наприкінці березня 2019 року Наливайченко заявив в одному з ток-шоу, що Ігор Смешко «… має бути в Генеральній прокуратурі та суді за причетність до отруєння кандидата в президенти» (мається на увазі справа про отруєння Віктора Ющенка – ред. 1News). Як доказ неправдивості цієї заяви, юристи Ігоря Смешка наводять у позові листи Генеральної прокуратури та Головного слідчого управління СБУ, в яких говориться, що Ігор Смешко ніколи не був і не є стороною у кримінальному провадженні про отруєння Віктора Ющенка у 2004 році, і підозра у вчиненні того злочину Ігорю Смешку ніколи не пред’являлася», – говориться у  заяві.

У позовній заяві лідер партії «Сила і Честь» як відшкодування моральної шкоди вимагає від Наливайченка символічну грошову компенсацію – сума позову становить 1 гривню.

Раніше Ігор Смешко наголошував: попри те, що судовий позов потребує часу і ресурсів, він готовий йти цивілізованим шляхом до кінця і добитися справедливості. «Обіцяю, що доведемо справу до кінця, попри те, що розумію, з якою швидкістю працюють наші суди. Але нам вистачить сили протидіяти брехні. Ми будемо воювати з замовниками чорної кампанії проти мене та партії «Сила і Честь», – підкреслив Ігор Смешко.

Нагадаємо також, Шевченківська виконавча служба 12 лютого 2019 року відкрила виконавче провадження відносно Валентина Наливайченка, Студії «1+1», ТСН та «112.ua» щодо надання йому можливості спростувати свої неправдиві висловлювання.

Мова йде про виконання рішення Шевченківського районного суду, який зобов’язав Студію «1+1» та ТСН, а також «112 Україна» за рахунок Валентина Наливайченка протягом місяця спростувати недостовірну інформацію, що стосується колишнього заступника Генерального прокурора України Анатолія Даниленка, поширену ним 15.06.2015 р. у публічному виступі, який транслювався в новинах ТСН на «1+1» та «112 Україна».

Наливайченко та названі телеканали повинні спростувати наступну інформацію, озвучену Наливайченком: «Заступник Генерального прокурора, який у жовтні «кришував» і фактично сприяв злочинній діяльності, є фігурантом цього кримінального провадження. Я називаю це прізвище, цей громадянин України, 1963 року, його прізвище Даниленко А.В.».

Також суд визнав неправдивою наступну заяву Наливайченка: «Есть материалы о коррумпированной схеме, которая только в течение 2014-2015 годов нанесла ущерб государственному бюджету на более чем миллиард гривен. В этой схеме задействованы бывший министр Ставицкий и в то время заместитель генерального прокурора Даниленко, который останавливал в октябре 2014 года правоохранительные органы, в частности МВД».

Back to top button