Україна

Верховна Рада скасувала перехід на літній час


Верховна Рада скасувала перехід на літній час

Закон встановлює постійний стандарт часу UTC+2 за міжнародною шкалою. Раніше депутати наголосили, що щорічне переведення стрілок годинника “несе низку негативних наслідків, викликає значне погіршення стану здоров’я громадян”

Верховна Рада 16 липня проголосувала законопроєкт про скасування переходу на літній час. Про це мовиться у картці проєкту закону.

Цього року українці востаннє переведуть стрілки годинників на зимовий час 27/10. Далі ніяких переведень не буде. Закон встановлює в Україні постійний стандарт часу UTC+2 за міжнародною шкалою.

Документ ще має підписати президент.

Раніше у комітеті економічного розвитку зауважили, що “на думку більшості науковців та лікарів” щорічне переведення стрілок годинника на одну годину вперед і назад “несе низку негативних наслідків, викликає значне погіршення стану здоров’я громадян в період адаптації”.

Посилаючись на “наукові дослідження”, законотворці наголосили, що зміни часу пов’язують із захворюваннями серцево-судинної або імунної систем, оскільки вони переривають біологічні цикли.

“Також доведено, що переведення годинника не допомагає енергозбереженню”, – резюмували у комітеті.

Нагадаємо, ми повідомляли, що депутати мають розглянути у другому читанні законопроєкт №4201, котрий передбачає скасування в Україні переходу з літнього на зимовий час і навпаки. Перше читання документ пройшов ще у 2021 році.

Зауважимо, 26 березня 2019 року Європейський парламент проголосував за скасування сезонного переведення годинників, починаючи з 2021 року.

Тоді в Україні заявили, що мають намір вчинити аналогічно. У першому читанні відповідний законопроєкт проголосували 3 березня 2021 року.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three + eighteen =

Back to top button