Події

18 – 25 серпня: Підсумки тижня #ВоєнніЗлочини Повідомлено про підозру так зван…

18 – 25 серпня: Підсумки тижня

#ВоєнніЗлочини
???? Повідомлено про підозру так званому «коменданту» окупаційних сил рф на Херсонщині та його підлеглому, причетним до катування і утримання в нелюдських умовах 12 цивільних, двоє з них померли.
???? Повідомлено про підозру командиру і п’яти підлеглим військовим зс рф у розстрілі цивільного автомобіля в селі Здвижівка (Київщина), внаслідок чого загинув водій.

#Колаборанти
⚖️ До 15 років за ґратами засудили координатора розвідгрупи генштабу рф, який збирав інформацію про об’єкти енергетики та критичну інфраструктуру Дніпра, а також дислокацію ППО, оборонні підприємства.
???? Повідомлено про підозру в колабораціонізмі 30-ти співробітникам окупаційної «поліції» Херсонської області.

#СтопКорупція
???? Проведено понад 200 одночасних обшуків у військкоматах різних областей України. Посадовим особам військкоматів, ВЛК і МСЕК повідомлено про підозру в організації схем уникнення або відстрочення призову.
???? Повідомлено про підозру колишньому керівнику Волинського лісгоспу – чинному депутату міськради. За даними слідства, під час роботи в лісгоспі він разом з бухгалтером вивели 15 млн грн за послуги, які не надавались.

#ОрганізованаЗлочинність
???? Правоохоронці виявили на Київщині оптові партії наркотичних речовин. Повідомлено про підозру митному брокеру і трьом його спільникам у ввезенні в країну наркотиків на понад 80 млн грн.
???? В Київській області виявили ще одне угруповання, яке займалось збутом наркотиків на десятки мільйонів гривень. Про підозру повідомлено організатору групи та двом його спільникам.

#ВирокТижня
???? Прокурори в апеляції відстояли вирок киянину, який з початком повномасштабного вторгнення рф здавав ворогу місця дислокації Сил оборони. Раніше його визнали винним у держзраді та засудили до 15 років за ґратами.

#РеформаПрокуратури
???? В Офісі Генпрокурора відбулась перша робоча зустріч з реалізації проєкту «Прокурор Громади». Ініціатива покликана підвищити рівень безпеки на рівні громад і зробити прокурорів їх частиною.

????Більше новин на https://gp.gov.ua

Back to top button