Україна

Верховна Рада призначила трьох нових міністрів

Верховна Рада призначила заступницю керівника Офісу Президента України Юлію Свириденко першим віце-прем’єр-міністром, міністром економіки. За відповідне рішення проголосувало 256 депутатів, повідомляє 1News.

Під час виступу перед народними депутатами Юлія Свириденко зазначила, що держава має обрати п’ять ключових економічних кластерів. Інвестиції у ці кластери у довгостроковий та короткостроковий періоди матимуть найбільший ефект для України. Йдеться про такі напрями, як машинобудування, енергетику, ІТ, сільське господарство та масштабне будівництво житла.

В той же час Верховна Рада призначила на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості нинішнього очільника митниці Павла Рябікіна. Його кандидатуру підтримали 237 нардепів.

Рябікін заявив, що на посаді зосереджуватиметься на захисті територіальної цінності і безпеки України.

Він наголосив на координації замовників та виробників державного оборонного замовлення для забезпечення обороноздатності держави.

Також він чекає прийняття закону про особливості реформи оборонно-промислового комплексу.

Сьогодні ж народні депутати призначили на посаду віце-прем’єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірину Верещук. За проголосувало 260 нардепів.

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук оголосив заяву Верещук про складення депутатських повноважень у зв’язку з призначенням до Кабміну. ЇЇ підтримали голосуванням 318 нардепів.

Додамо, що сьогодні вранці Верховна Рада призначила Олексія Резнікова Міністром оборони України. За проголосували 273 депутати.

3 листопада Верховна Рада звільнила Олексія Резнікова з посади віце-прем’єр-міністра – міністра із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Фракція «Слуга народу» висунула Резнікова на посаду міністра оборони замість Андрія Тарана, якого також вчора звільнили.

Back to top button