Україна

Верещук очолила штаб із евакуації мешканців Донбасу


Верещук очолила штаб із евакуації мешканців Донбасу

Штаб створили, щоб координувати дії влади, військових та волонтерів, які займаються евакуацією людей.

 

Кабінет міністрів України 29 липня створив штаб із евакуації мешканців Донбасу. Його очолила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук. Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.
 
Кабмін підтримав ініціативу Мінреінтеграції та створив Координаційний штаб, який займатиметься евакуацією з Донецької області. Штаб створили, щоб координувати дії влади, військових та волонтерів, які займаються евакуацією людей.
 
Окрім евакуації, штаб шукатиме притулки для людей, розселятиме евакуйованих та надаватиме їм допомогу. До складу штабу увійшли представники міністерств, силових відомств та ОВА.
 
Зазначимо, що Ірина Верещук звернулася до жителів Донецької області із проханням евакуюватися. Міністер пояснила, що якщо не евакуюєтеся з Донеччини, якщо це можливо, то є ризик виявитися не лише без електрики та води, тобто без тепла, а ще й без зв’язку, ліків, їжі та під обстрілами.
 
Найбільш напружена ситуація на фронті саме на Донеччині. Повідомляється, що Донбас перебуває на межі гуманітарної катастрофи.
 
Раніше повідомлялося, що Міністерство реінтеграції створило штаб для евакуації донеччан.
 
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button