Україна

Великобританія виділяє Україні 245 млн доларів на закупівлю ядерного палива


Великобританія виділяє Україні 245 млн доларів на закупівлю ядерного палива

Уряд Британії виступить гарантом для України щодо угоди про експортне фінансування для закупівлі ядерного палива у низки виробників.

Міністр енергетики Великобританії Грант Шеппспід час свого візиту до Києва заявив, що уряд Британії виступить гарантом для України щодо угоди про експортне фінансування на суму 192 мільйони фунтів стерлінгів (245 мільйонів доларів) для закупівлі ядерного палива у низки виробників, включаючи британські компанії. Про це повідомляє Reuters.

За його словами, енергетична система України отримала серйозні пошкодження внаслідок масованих російських атак минулої зими.Таким чином енергосистема стала більш залежною від атомних електростанцій, що старіють.

“Ця гарантія, яку ми надамо, покликана допомогти Україні гарантувати, що їхнє ядерне паливо не надходитиме через Росію в майбутньому… Ці гроші гарантуватимуть, що вони надійдуть із набагато надійніших джерел”, – зазначив Шеппс.

Як заявив голова Міненерго Британії, одним із таких джерел буде частково британський консорціум з ядерного палива Urenco.

Нагадаємо, на енергоблоках українських АЕС проводять модернізацію.

Раніше повідомлялося, що Україна налагодить виробництво ядерного палива замість російського.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button