Україна

Вчителям на 8% підвищать зарплату

Міністерство освіти і науки України розраховує на підвищення посадових окладів учителів у грудні поточного року на 8,4%, передає 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

Про це сказав міністр освіти і науки Сергій Шкарлет на Всеукраїнському серпневому форумі “Освіта України 30 без бар’єрів: вектори якості та успіху”.

“Будь-які зміни без підготовки вчителя не мають сенсу взагалі. Не може бути якість дитини, якість навчання набагато більша, ніж якість підготовки вчителя. І на цьому ми теж наголошуємо, що наш наступний проєкт – проєкт про вчителів. Проєкт про підвищення їх соціального статусу, проєкт про підвищення їх зарплати. Разом з комітетом, разом з урядом було зроблено підвищення з 1 січня на 20% посадових окладів, ще розраховуємо на 8,4% підвищення в грудні. І це тільки початок”, – заявив Шкарлет.

Водночас він нагадав про систему атестації вчителів, ”яка дозволяє зануритися в процес самооцінки та отримати сертифікат про атестацію, отримати 20% надбавки і звільнити себе від атестації в майбутньому”.

“Це теж є такий крок стимулювання. 3 тисячі викладачів пройшли таку атестацію, і це теж гарний позитивний приклад”, – розповів міністр.

 

 

 

Back to top button