Події

Андрій Костін: Посилюємо міжнародну співпрацю для притягнення до відповідальн…

Андрій Костін: Посилюємо міжнародну співпрацю для притягнення до відповідальності за воєнні злочини проти довкілля та екоцид

????Генеральний прокурор Андрій Костін взяв участь у третьому засіданні Міжнародної робочої групи високого рівня щодо екологічних наслідків війни в Україні. Її співголовами є Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак та екс-віце-прем’єр-міністр, колишня міністр закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем.

????Засідання відбулося в рамках конференції United for Justice. United for Nature, яка проходить у Києві.

????Обговорили практичні заходи, необхідні для реалізації Рамкового документа, який ухвалили на попередній зустрічі.

???? Наші три пріоритети залишаються незмінними: оцінка збитків, забезпечення відповідальності та “зелене” відновлення. Попереду величезний обсяг роботи, і багато в чому ми будемо першопрохідцями. Тому ми закликаємо широке коло національних та міжнародних стейкхолдерів долучатися до наших ініціатив. Лише спільно ми зможемо захистити нашу планету і притягнути агресора до відповідальності. Всеосяжна відповідальність за всі міжнародні злочини росії стане найкращим запобіжником від подібних руйнівних воєн у майбутньому, зазначив Андрій Костін.

????Участь у засідання взяли Президентка Ірландії в 1990–1997 роках Мері Робінсон, віце-президентка Європейського парламенту Гейді Гаутала, Єврокомісар з питань навколишнього середовища, океанів і рибальства Віргініюс Сінкявічюс, генеральний директор Європейського кліматичного фонду Лоуренс Тубіана, міністр навколишнього середовища та зміни клімату Бразилії у 2010–2016 роках Ізабелла Тейшейра, член парламенту Швеції Ребекка ле Муан, Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

Back to top button