Україна

Вчителів на окупованих територіях переучують за “стандартами РФ”

Вчителів на окупованих територіях переучують за стандартами РФ

Фото: t.me/denisovaombudsman

Окупанти намагаються вчити дітей за своїми підручниками

Окупанти й надалі продовжують примусову інтеграцію українських дітей у російський простір.

 

Загарбники насаджують в українських навчальних закладах на тимчасово окупованих територіях викладання за стандартами РФ. Про це повідомляє Уповноважена Верховна Рада з прав людини Людмила Денісова.

 

“Близько 3,5 тисячі вчителів з цих установ вже проходять відповідну перекваліфікацію з метою підготовки до роботи на тимчасово окупованих територіях”, – написала Денисова в Telegram.

 

Також вона зазначила, що акт примусу до навчання та втручання в освітній процес є прямим порушенням права на культурну та національну ідентичність, гарантовану статтею 29 Конвенції ООН про права дитини, та права на освіту відповідно до Женевської конвенції.

 

“Звертаюся до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення Росії до України врахувати ці факти порушень прав дитини в Україні”, – написала Денисова.

 

Нагадаємо, раніше Людмила Денісова заявила, що жителі звільнених територій Харківської області розповідають про жахливі випадки сексуального насильства, вчинені російськими військовими.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button