Україна

Вбили українця та спалили тіло: СБУ ідентифікувала російських злочинців


Вбили українця та спалили тіло: СБУ ідентифікувала російських злочинців

СБУ з’ясувала особи трьох російських загарбників, яких підозрюють у порушенні законів війни на Харківщині.


Служба безпеки та Національна поліція встановили особи ще трьох російських окупантів, які вчиняли воєнні злочини проти цивільного населення на тимчасово захопленій території Харківщини. Про це повідомила пресслужба СБУ в п’ятницю, 22 грудня.
 
Мова йде про двох військовослужбовців 7-го окремого мотострілецького полку ЗС Росії Віталія Піддубного та Олексія Горбунова, а також Руслана Гончарова – військового з 202-го мотострілецького полку РФ.
 
Навесні 2022 року вони брали участь у захопленні Куп’янського та Ізюмського районів області й проводили там каральні акції проти місцевих жителів. Під час таких “рейдів” російські загарбники масово викрадали і вбивали людей.
 
За даними слідства, у ході одного з таких “нальотів” на території Шевченківської громади Куп’янського району Піддубний застрелив з автомата місцевого фермера. Намагаючись приховати злочин, фігурант разом з Горбуновим та Гончаровим розчленували тіло вбитого чоловіка, а потім спалили його.
 
Також зловмисники вдиралися до помешкань цивільних громадян і викрадали приватне майно, у тому числі автомобілі, побутову техніку та гроші. У разі спротиву – окупанти погрожували вбивством малолітніх дітей.
 
Задокументовано, що у такий спосіб фігуранти відібрали шість легкових та вантажних авто. За наявними даними, награбоване майно загарбники намагались переправити за місцем проживання у РФ.
 
Усім трьом воєнним злочинцям заочно повідомлено про підозру в порушенні законів та звичаїв війни, вчинених за попередньою змовою групою осіб. Крім того, Піддубному додатково повідомлено про підозру в порушенні законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством, вчиненим за попередньою змовою групою осіб. 

Нагадаємо, українські правоохоронці вже ідентифікували понад 400 підозрюваних у вчиненні воєнних злочинів. Справи щодо 300 осіб слухаються у судах, і вже засуджено 70 російських воєнних злочинців.

Важке питання: чи дістане Україна військових злочинців РФ з-за кордону

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button