Україна

ВАКС дозволив спецрозслідування стосовно ексголови НБУ Шевченка


ВАКС дозволив спецрозслідування стосовно ексголови НБУ Шевченка

Шевченко розкритикував рішення про переведення справи проти нього в закритий режим без участі громадськості, ЗМІ та незалежних спостерігачів.

Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) 9 червня дозволив здійснення спеціального досудового розслідування стосовно колишнього голови правління Укргазбанку та ексголови НБУ Кирила Шевченка, якого підозрюють разом з іншими особами в завданні збитків держбанку в сумі понад 206 млн грн. Про це у понеділок, 12 червня, повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП).

Це рішення дасть змогу завершити досудове розслідування стосовно підозрюваного та направити справу до ВАКС для розгляду по суті, незважаючи на активні дії з його боку щодо ухилення від слідства, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що станом на сьогодні в зазначеному кримінальному провадженні про підозру повідомлено 15 особам. Досудове розслідування триває.

Шевченко розкритикував рішення про переведення справи проти нього в закритий режим без участі громадськості, ЗМІ та незалежних спостерігачів.

За його словами, справа “шита білими нитками, зайва публічність є недопустимою для детективів НАБУ та САП”.

Шевченко заявив, що таке рішення ВАКС дасть змогу в прискореному режимі ухвалювати всі потрібні рішення “виконавцям цього політичного замовлення”.

Він додав, що підставою для задоволення клопотання НАБУ було те, що він начебто переховується від слідства і суду, що не відповідає дійсності.

Нагадаємо, ексглава Нацбанку Кирило Шевченко став одним із головних фігурантів у справі Укргазбанку.

Як повідомлялося, Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відхилила понад 40 клопотань захисту та залишила в силі рішення про безстрокове тримання під вартою без права внесення застави ексголови НБУ Кирила Шевченка, обвинуваченого НАБУ у розтраті коштів державного Укргазбанку.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button