Україна

“Вагнерівці” зізналися у вбивствах українських дітей


 Вагнерівці зізналися у вбивствах українських дітей

Засуджені найманці з ПВК Вагнер зізналися у вбивствах українських дітей у Бахмуті та Соледарі.

 
Ув’язнені, які служили в лавах російської приватної військової компанії Вагнер, в інтерв’ю проекту Gulagu.net розповіли про те, як вбивали українських дітей.
 
Про масові вбивства дітей та мирних громадян України розповіли екс-командири підрозділів ПВК Вагнер Азамат Улдаров та Олексій Савичов, які були помиловані президентом Росії Володимиром Путіним.
 
За словами екс-засудженого з ІЧ-13 УФСІН Росії із Саратовської області Азамата Улдарова, йому було надано наказ “зачистити, знищити всіх” під час штурму Соледара, коли в районі українського міста висадили близько 150 найманців.
 
“Ми йшли та вбивали всіх. Були жінки, чоловіки, пенсіонери, діти… Дитині було 5-6 років, вона вищить, а я зробив контрольний. Була команда зачистити всіх”, – розповів бойовик.
 
Крім того, він згадав, що у Бахмуті йому дали команду “зачистити” підвал, де перебувало близько 300-400 осіб, серед яких, приблизно, 40 дітей.
 
“Мені сказали не випустити нікого. Я виконав команду. Я поклав там усіх зі своєю групою, ми всіх залишили там. Це був дев’ятиповерховий будинок та цілий підвал, а також перший та другий поверх були забиті людьми і заміновані. Я тоді дав команду – “обнулити” всіх”, – додав Улдаров.
 
 
Своєю чергою, колишній засуджений з ІЧ-1 УФСІН Росії з Воронезької області Олексій Савичов розповів, що після обміну полоненими в лютому “вагнерівцям” наказали знищити всіх старших за 15 років у районі Бахмута.
 
“Сказали – розстрілювати без слів. Було розстріляно 20-24 особи, з них десять осіб – 15-річні та 17-річні підлітки. Є наказ – зачистити будинок. Хто там був – неважливо”, – зазначив бойовик.
 
На питання, скільки беззбройних мирних жителів України у лютому поточного року вони вбили, Савичов відповів, що 15-річних українців “важко назвати мирними мешканцями”.
 
Бойовики також розповіли, що засновник ПВК Вагнер Євген Пригожин особисто віддавав злочинні накази про розстріли та вбивства. Вони також зізналися про безліч страт, які проводилися “вагнерівцями” за допомогою ножа та кувалди.
 
Раніше повідомлялося, що за останні дев’ять місяців Офіс омбудсмена отримав десятки відео публічних страт полонених бійців ЗСУ російськими військовослужбовцями.
 
Через війну в Україні загинули, щонайменше, 470 дітей
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button