Україна

В ЗСУ повідомили про ситуацію в Чорному та Азовському морях


В ЗСУ повідомили про ситуацію в Чорному та Азовському морях

Російська армія використовує акваторію Чорного моря для нанесення ракетних ударів по території України.

Наразі російських ракетоносіїв у Чорному та Азовському морях немає. Вони знаходяться у пунктах базування, ситуація залишається стабільною. Про це у суботу, 30 березня, розповів речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук  під час телемарафону. 

“За той період, який минув з моменту знищення патрульного корабля, фактично виходів в море, як таких не відбувалося. Було кілька короткочасних, скоріш за все, показових, коли виводили декілька підводних носіїв, але майже одразу заводили їх назад”, – сказав Плентечук.

За його словами, це відбувається через те, що ворог намагається розробити певну тактику протидії Силам оборони України, які активно знищують російські кораблі.

“Станом на зараз рішення, яке могло б гарантувати якусь безпеку, вони ще не знайшли”, – додав речник.

Українським військовим вдалося знищити чотири великі десантні кораблі (ВДК) Чорноморського флоту РФ. У ворога залишились лише п’ять суден такого типу, повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук 

Раніше у вівторок стало відомо, що Сили оборони України уразили ракетою Нептун корабель Костянтин Ольшанський. Це український ВДК, який 10 років тому, у 2014 році, був захоплений російськими військами під час анексії Криму. Судно було на ремонті.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button