Україна

В Яготині побудують нову компресорну станцію

Державне підприємство «НВКГ «Зоря»-«Машпроект», що входить до складу Укроборонпрому, активно займається будівництвом у Яготині нової компресорної станції, яка задовольнить потреби в газі всієї Київської області. Про це повідомили в пресслужбі ДК «Укроборонпром», пише 1news, посилаючись на Укрінформ.

Зазначається, що реконструкція компресорної станції «Яготин» упродовж довгого періоду була заблокована, але за останні пів року «Зоря»-«Машпроект» разом з приватними компаніями здійснили більшу частину робіт – збудували три з чотирьох газоперекачувальних агрегатів.

«Ми бачимо, як активно «Зоря»-«Машпроект», яке виробляє газотурбінні двигуни не тільки для Військово-Морських Сил України, але й інших держав, розвиває газоперекачувальний напрямок діяльності. Зараз будівництво йде згідно з графіком», – розповів заступник генерального директора з виробництва ДК “Укроборонпром” Ігор Фоменко.

Реконструкція компресорної станції «Яготин» здійснюється на замовлення акціонерного товариства «Укртрансгаз». Передбачається, що її потужність сягне 50 млн м3 на добу, а новий цех буде введений в експлуатацію вже за рік.

Як повідомляв Укрінформ, Оператор ГТС України продовжує програму оновлення одоризаційних установок на газорозподільних станціях, замінюючи їх на сучасні автоматизовані системи.

Back to top button