Україна

В управління Фонду держмайна передано 49% мережі АЗС Shell в Україні


В управління Фонду держмайна передано 49% мережі АЗС Shell в Україні

Це санкційне майно росіянина Едуарда Худайнатова, якому належали 49% ТОВ Альянс Холдинг. Компанія керує українською мережею автозаправних станцій під брендом Shell.

В управління Фонд державного майна України перейшли 49% ТОВ Альянс Холдинг, яке керує українською мережею АЗС Shell. Про це повідомила пресслужба ФДМУ.

Зазначається, що це санкційне майно росіянина Едуарда Худайнатова, якому належали 49% ТОВ Альянс Холдинг. Компанія керує українською мережею автозаправних станцій під брендом Shell.

Також ФДМУ передано 100% частки у статутному капіталі ТОВ Нафтова компанія Альянс-Україна, що володіє нафтобазою та нерухомістю.

Фонд наразі здійснює процес очищення цих активів від арештів та заборон з метою реєстрації права власності за державою. Отримані від продажу санкційного майна кошти будуть спрямовані до Фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ.

Нагадаємо, в управління Фонду державного майна України передали Глухівський карʼєр кварцитів, власником якого був російськи олігарх Олег Дерипаска.

Раніше повідомлялося, що Державний бюджет України отримав перші конфісковані кошти підсанкційних осіб.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

thirteen − five =

Back to top button