Україна

В Укренерго заявили, що оборонка убезпечена від відключень світла


В Укренерго заявили, що оборонка убезпечена від відключень світла

Оборонна промисловість убезпечена від відключень еектроенергії і вона часто має й автономні джерела живлення.

Голова правління НЕК Укренерго Володимир Кудрицький заявив, що обмеження споживання електроенергії не впливають на роботу оборонної промисловості. Про це він сказав в інтерв’ю youtube-каналу видання Українська правда.

“Оборонна промисловість убезпечена від відключень і вона часто має й автономні джерела живлення”, – зазначив Кудрицький.

За його словами, ціллю російських атак на енергетичні об’єкти є “повне погашення енергосистеми”, щоб тиснути на тил.

Кудрицький додав, що влітку буде мінімум роботи атомних генеруючих потужностей у зв’язку із плановими ремонтами. Також зменшиться доступність водних ресурсів для гідроелектростанцій.

“Влітку є декілька факторів, які можуть спричинити більший навіть дефіцит, ніж є зараз. Ну, і звичайно фактор, який взагалі дуже важко прогнозувати – це нові обстріли, які також можливі. Тому говорити, що зараз у нас ситуація найгірша з можливих – не можна”, – заявив голова Укренерго.

Нагадаємо, з 22 березня по 8 травня росіяни п’ять разів цілеспрямовано атакували всі великі теплові та гідроелектростанції України. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку атак.

Як повідомлялося, по всій території України для промислових та побутових споживачів будуть діяти графіки погодинних відключень.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button